Nieuws

Nieuwsupdate

Juli 2022

Weer leuke activiteiten vinden plaats! Zo verscheen onder andere dit artikel over Janell: ‘In Beeld: Jan Ellenbroek uit Ugchelen‘. En Janell is een initiatief samen met andere kunstliefhebbers gestart om ruimte te bieden voor het exposeren van creativiteit in het centrum van Apeldoorn. Kunstcafe Nova biedt ruimte voor fotografie, schilderijen, muziek en andere vormen van creativiteit en streeft naar maandelijks een nieuwe expositie die u kan aanschouwen onder het genot van hapje, drankje en dikwijls met muziek. Kijk op: cafe-nova.nl

Expositie Jan Ellenbroek in Nova juli 2022

Van 3 tot 30 juli heeft Janell ge√ęxposeerd in Nova. Gerell zit natuurlijk ook niet stil al is het maar om Janell te inspireren ūüôā

Op 10 september 2022 vindt het theaterconcert van De Vlinders plaats in schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Dan gaan Janell en vrienden hun laatste muzikale wereldreis maken met eigen liedjes over bekende artiesten en kunstenaars in deze wereld. Wees er ook bij!

April 2021

Het afgelopen jaar zijn wij helaas weinig de deur uit geweest met onze kunstwerken. Hopelijk brengt 2021 meer mogelijkheden met zich mee! In oktober staat in ieder geval weer de kunstroute in Ugchelen gepland. Wij zullen u via deze website uiteraard snel op de hoogte brengen.

Juli 2019

Uniek om te komen bekijken, tijdens de kunstroute de Conferentie beelden van kunstenares Herma Schellingerhoudt in de kapel Caesarea, in Ugchelen, op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019. 

Op uitnodiging van de eigenaren van de kapel van Caesarea is kunstenares Herma Schellingerhoudt uitgenodigd. Herma gaat dan live in de kapel, in twee dagen, een portret boetseren van een inwoonster uit Ugchelen.

Tevens zal Herma in de kapel de door haar gemaakte unieke conferentie portretbeelden van 12 bekende vrouwen en mannen, √©√©nmalig in de kapel tentoonstellen. De twaalf aan de tafel deelnemende portretbeelden overspannen ruim een eeuw (1910 ‚Äď 2015). De twaalf vrouwen en mannen, voor een deel tijdgenoten van elkaar, zitten aan een grote ronde conferentietafel.

Aan de tafel zitten ondermeer: Nelson Mandela, Dalai lama, Anna Politkovskaja, Aung San Suu Kyi, de paus, de Chinese kunstenaar Ai Weiwei en Jacques Cousteau. Het is een imposant gezelschap van bekende mensen, beelden die aan de tafel hebben plaatsgenomen. De dertiende stoel is leeg. Daar kan/mag iedere bezoeker die dat wil vrijblijvend op plaatsnemen. Fotograferen mag!

De tafel verenigt mensen die eraan plaatsnemen! Deze bijzondere beelden  zijn beslist het bezoeken waard!

De kapel van Caesarea is in 2019 voor het eerst door de organisatie van de kunstroute opgenomen als locatie in Ugchelen!

Op de kunstroute Ugchelen laten Gerry en Jan Ellenbroek uit Ugchelen hun beelden, schilderijen en tekeningen  zien en toont hun Ugchelse vriend, glaskunstenaar Theo Tomassen er zijn circulaire glazen objecten!

De kapel bevindt zich op de Hoenderloseweg 108 in Ugchelen, naast het hoofdgebouw van het Leger des Heils. Naast de genoemde kunst is de fraaie kapel een bezoekje waard.

We zien u graag op de kunstroute 2019 in Ugchelen!

Maart 2019

RanderodeHet is even stil geweest maar in 2019 zijn we weer regelmatig te bewonderen. Tot 29 april 2019 exposeren wij nog in Randerode Zorggroep Apeldoorn aan de Zr. Meijboomlaan 10 in Apeldoorn.

Gerry en Jan gaan op 4 en 5 mei 2019 exposeren in Dalfsen met beelden en schilderijen samen met vriendin schilderes Katarina Jankowski en Diana Assen. De expositie is bij het jaarlijkse terugkeerde kunstweekeinde: “kunst om Dalfsen” op de lokatie Natuurboerderij Lindehoeve, aan de Koesteeg 4 te Dalfsen. Er is volop parkeergelegenheid aanwezig dus komt allen kijken!

En dan al in uw agenda zetten want hier zijn wij bijzonder trots op:
Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 nemen Gerry en Jan weer deel met beelden en schilderijen aan de tweejaarlijkse Ugchelse kunstroute 2019. Maar deze keer heel bijzonder, in de prachtige nog niet eerder in de kunstroute opgenomen lokatie; de fraaie gerenoveerde kapel van Caesarea aan de Hoenderloseweg 108 in Ugchelen bij het gebouw van het Leger des Heils. Te zijner tijd volgt nadere informatie!

2018

In 2018 zijn wij druk geweest met van alles, maar hebben wij even geen tijd gehad om onze website bij te werken.

September 2017 – Workshop Engelen
Engelen bestaan niet was een liedje jaren geleden. Maar ze bestaan echt! Veel schilders geven Engelen weer in hun schilderijen. Daarom heb ik besloten om Engelen zichtbaar te maken in de vorm van een beeldje.” aldus Janell. Geef je op voor een workshop en je gaat ontdekken hoe leuk het is! Iedereen kan het en je hoeft echt geen schilder ervaring te hebben. Het is ook leuk voor kinderfeestjes, maak er een voor moeder, vader, broer, zus of iemand die je dierbaar is en je gaat naar huis met een door jou beschilderde engel. Bel of mail ons voor uw persoonlijke wensen! Klik op het plaatje voor meer info.

Augustus 2017 – Kunstroute Ugchelen
Gerell en Janell doen weer mee aan de kunstroute in Ugchelen. Op zondag 1 oktober 2017 van 10.00-17.00 uur exposeren zij hun werken. Deze keer niet meer in de oude Steenbeek basisschool maar in Basisschool Eloy aan de Klingelbeek in Ugchelen. Let op, niet op de zaterdag, maar alleen op de zondag zijn wij aanwezig. Zie voor verdere informatie www.kunstrouteUgchelen.nl.

Februari 2017 –¬†Kunstwerk voor oprichters Caesarea van Janell

Op 11 februari 2017¬†stond in het regionale dagblad de Stentor het volgende:¬†Een kunstwerk van Jan Ellenbroek is op zaterdagmiddag¬†onthuld op het terrein van voormalig kinderhuis Caesarea in Ugchelen. Ellenbroek had er van 2005 tot 2009 zijn atelier. ,,Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets voor de weldoeners die aan de wieg van het kinderhuis stonden moest doen.” De 67-jarige levenskunstenaar gaf zijn gevoel vorm met een beeld. Het beeld staat vlakbij de graftombe, waar de stoffelijke resten van Friedrich Willem Caesar en zijn vrouw Johanna Catharina Barbara Caesar liggen. Klik hier voor het artikel en filmpje in de Stentor.

Augustus 2016 – Gezellige kunstmarkt in Ootmarsum!

Van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus 2016 stonden Gerell & Janell in het Overijsselse Ootmarsum. Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland vond plaats in het historische stadscentrum van Ootmarsum. Ondanks de hitte werden deze drie dagen erg goed bezocht en iedereen was in een vrolijk humeur, maar wat wil je ook met die stralende zon aan de hemel!

Ootmarsum2
Samen in Ootmarsum

Een compliment moet worden gemaakt aan de organisatie die deze kunstmarkt in 2016 al voor de 34ste keer organiseerde: ‘Hulde aan u allen!’. Wij ¬†gaan op voor een vervolg in 2017. Bekijk voor meer informatie de website.

Volgend jaar¬†staan alweer nieuwe evenementen op de kalender.¬†Gerell & Janell zullen weer exposeren tijdens de kunstroute in Ugchelen.¬†Stichting Kunstroute Ugchelen organiseert sinds 2 oktober 2005 elke twee jaar het evenement waarbij kunstenaars¬† in Ugchelen hun diverse soorten kunstwerken tentoonstellen voor belangstellenden in huis, tuin of atelier.¬†Ge√Įnteresseerden kunnen gratis en zonder aanmelding de Kunstroute bezoeken.¬†Editie nummer 7 is inmiddels gepland op zondag 1 oktober 2017.

Kunstroute_logo20151-205x300
Kunstroute 2015

Ook in 2015 waren¬†Gerell & Janell van de partij. In 2013 deden zij¬†voor de eerste keer mee aan dit twee jaarlijkse gebeuren in Ugchelen. Het was ook de eerste keer dat zij gezamenlijk hun werk toonden welke bestaan uit stenen en bronzen beelden en olieverf schilderijen.¬†Op 4 oktober 2013 verscheen ook een artikel in De Stentor over de Kunstroute. In ‘Echtpaar samen actief op ’t hakblok‘ ¬†werd ingegaan op de hobby van Gerell & Janell!

IMGJenG
Foto: Cees Baars

De gezamenlijke deelname aan de Ugchelse kunstroute hebben beiden als zeer plezierig ervaren. De schatting is, dat meer dan¬† 500 bezoekers hun werk zijn komen bekijken. Hierbij waren vele bekenden en oud bekenden die ze lange tijd niet meer hadden gezien, hun met een bezoekje kwamen vereren. Dat maakt zo’n dag zeer speciaal.¬† Vele vrienden en bekenden van ver,¬† waren deze dag speciaal voor de kunstroute naar Ugchelen gekomen, hetgeen de dag alleen maar bijzonder heeft gemaakt. Men was verbaast over de grote, mooie opzet van de Kunstroute. Natuurlijke leverde de lachende zon die dag ook een grote bijdrage aan deze geslaagde dag.¬† Beide hebben een aantal beelden verkocht die dag !

Leave a Comment