Gerell

Gerell

Beeldhouwen is een avontuurlijke reis door je eigen voorstellingsvermogen en de materie. Als je begint met een ruwe steen is daar de uitdaging om er een mooie gladde vorm van te maken. Hierbij spelen de hardheid en onzichtbare breuklijnen in de steen en natuurlijk niet te vergeten de kleur van het soort steen een zeer belangrijke rol.

Het is ook van belang dat je de onderwerpen waarneemt, deze opslaat in je geheugen om dit later in je beeld weer te geven. Natuurlijk speelt je eigen fantasie en interpretatie een grote rol. Ieder beeld spreekt zijn eigen taal en straalt zijn eigen kracht en charmes uit.

Het is fijn om helemaal op te gaan in je beeld. Je wilt steeds meer. Via diverse steenhandelaren is er thuis een voorraad van diverse steensoorten aangelegd. Soms is bij het vervaardigen van een beeld, de kunst van het weglaten.

Ik werk uitsluitend met speksteen. Dit is een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is. De stenen komen uit verschillende landen, o.a. India, China, Brazilië en Afrika. Speksteen is een stollingsgesteente, miljarden jaren geleden in de aardkorst gevormd en dus 100% een natuurlijk product.

De roeping geeft het vermogen tot creëren.

Leave a Comment